English
繁體中文
简体中文
English
繁體中文
简体中文

中大新聞

媒體報道

China develops new therapeutic direction for Huntington’s disease

報道介紹生命科學學院陳浩然教授的研究,揭示一種毒性RNA可破壞神經元DNA ,為治療亨廷頓舞蹈症提供新研究方向。

Asia’s Scientific Trailblazers: Sham Mai Har

中大副校長岑美霞教授受訪,回顧其科研之路,並分享在校園建立研究氛圍的願景。

Coral Survival Tactic (Croucher Ecology Issue two by Croucher Foundation)

生命科學學院研究助理教授崔佩怡博士受訪,介紹團隊在修復和監測香港水域珊瑚健康的相關工作。

Reuters

Hong Kong robots help autistic children boost social skills

教育心理學系副教授蘇詠芝教授受訪,介紹其研發的機械人如何幫助自閉症兒童改善社交技巧。

CNN

Japan just recorded its earliest cherry blossom bloom in 1,200 years. Scientists warn it’s a symptom of the larger climate crisis

地球系統科學課程副教授戴沛權教授就城市化和氣候變化如何影響櫻花的開花期提供專家建議。

Coronavirus: children could be silent carriers of Covid-19 in community, Hong Kong researchers find

報道介紹醫學院一項研究,揭示幼兒可能是新冠病毒「隱形傳播者」 ,其病毒載量及帶活性病毒比例偏高,持續帶活性病毒的時間亦極長。