English
繁體中文
简体中文
English
繁體中文
简体中文

媒體報道

CNN

Is the biggest greenhouse in the US the future of farming?

卓敏生命科學教授林漢明教授就溫室農業如何保障糧食安全提供專家意見。

Children’s fitness levels have declined, except for grip strength, research shows – and coronavirus pandemic has made the trend worse

體育運動科學系系主任薛慧萍教授介紹其團隊就香港學童及年輕人身體素質的研究。

Coronavirus pandemic contributing to ‘myopia boom’ among Hong Kong children, study finds

報道介紹醫學院眼科及視覺科學學系一項研究,發現香港學童在新冠肺炎疫情期間出現「近視爆發式增長」。

Prioritising Patient Privacy

報道介紹計算機科學與工程學系助理教授竇琪教授參與的聯合研究,其研發的人工智能系統能自動分析胸部電腦斷層掃瞄影像上的新冠肺炎感染病灶。

Checkpoint Inhibitors Whiff in Head and Neck Cancer Trials

李樹芬腫瘤學講座教授陳德章教授於國際會議上,分享免疫檢查點抑制劑應用於頭頸癌治療臨床試驗的最新發展。

Nature

A healthier future with miniature robots

報道介紹機械與自動化工程學系教授張立教授帶領的研究團隊,成功研發可在體內快速傳輸和深入狹窄腔道治療消化道疾病的「生物合成軟體微型機械人」。

Bloomberg

Hong Kong Won’t Open Up Before Vaccine Rate Hits At Least 80%

內科及藥物治療學系系主任許樹昌教授就新冠疫苗接種率對中港通關的影響提供專家意見。

CNN

How 3D printing could help save Hong Kong’s coral

生命科學院研究助理教授崔佩怡教授就3D打印技術創造的水底生態環境對珊瑚保育的影響提供專家意見。

Reuters

Booster shot aids transplant patients; one in 10 UK patients caught COVID in hospital

報道介紹眼科及視覺科學學系副教授任卓昇醫生的聯合研究,揭示兒童在疫情期間觀看螢幕時間加長,增加患上近視的機會。

CUHK researchers develop stool test for autism

報道介紹醫學院一項研究,發現自閉症兒童腸道微生態發展遲緩,利用糞便細菌基因有助及早識別患者。