English
繁體中文
简体中文
English
繁體中文
简体中文

媒體報道

Bloomberg

Inequality and Disparity in Hong Kong

中大香港亞太研究所高級顧問張妙清教授受訪,就香港各種不平等及貧富差距現況、政府實施的解決措施等提供專家意見。

Education Today

A research based curriculum treating autism using social robots

教育心理學系副教授蘇詠芝教授受訪,介紹利用社交機械人協助教育自閉症兒童的研究。

The Engineer

CUHK researchers develop new energy harvester

報道介紹機械與自動化工程學系系主任廖維新教授研發,可內置於智能手錶的高效電力採集裝置。

Nature

Making it in the megacity

報道介紹工程學院博士生研發一個利用深度學習技術結合機械手臂,以繪製水墨畫的項目。

SCMP

Top scientist calls for Hong Kong genetic testing firms to be allowed in Greater Bay Area

醫學院副院長(研究)盧煜明教授受訪,討論香港基因研究項目在大灣區的發展。

Science Daily

Unusually shallow earthquake ruptures in Chinese fracking field

報道介紹地球系統科學課程副教授楊宏峰教授,研究四川頁岩氣開採與形成極淺層地震的關係。

Bloomberg

Covid-19 Patients May Cause Prolonged Gut Infection, Study Finds

報道介紹中大醫學院腸道微生物群研究中心陳家亮教授、黃秀娟教授及陳基湘教授,就首次發現新冠肺炎患者康復後的腸道及糞便仍存有活躍病毒的相關研究。

Tech Wire Asia

5G will give us fintech 2.0 – here’s why

工程學院副院長(外務)黃錦輝教授,就5G科技的最新發展提供專家意見。

ArchDaily

A Fully Automated Construction Industry? Still a Long Road Ahead

機械與自動化工程學系助理教授劉達銘教授撰文,探討於建造業應用機械人技術的挑戰。

Healio

Study shows drawbacks of deep-throat saliva for COVID-19 testing

報道介紹微生物學系系主任陳基湘教授,就不同新冠肺炎病毒測試方法有效性的相關研究。